Sylvia Veger

Sylvia Veger

Specialist Hoogbegaafdheid


In het derde jaar van de PABO mocht ik een jaar stage lopen op het speciaal onderwijs. Daar is mijn liefde voor het lesgeven aan kinderen met zorg geboren. Deze zorg zat vooral aan de onderkant. Op de basisschool waar ik werkte  kregen we steeds meer te maken met (hoog)begaafde kinderen,
die ik, op dat moment, niet als zorgleerlingen zag. Gaande weg zag ik steeds meer in dat ook deze groep zorg nodig heeft. Dat is de reden dat ik aan mijn studie; Master SEN Specialist Hoogbegaafdheid ben begonnen.
In 2012 studeerde ik af en startte ik, samen met Wouter de Witte, de Deltaklas op. We hebben veel gespard over de selectie, inhoud en vooral het compacten en verrijken. Wat hebben de leerlingen van ons nodig om te leren leren, leren denken en leren leven?
Daarnaast richten we ons op de coaching van de leerkrachten in de groep. Wat hebben zij van ons nodig om deze leerlingen, buiten de deelname aan de Deltaklas, voldoende uit de dagen binnen de groep?
De afwisseling, de complexiteit van dit werk en de vooruitgang die wij met de kinderen en leerkrachten boeken, is voor mij de drijfveer bij alles wat ik voor de Deltaklas doe.
Ik geef momenteel 2 ochtenden les aan de leerlingen van Deltaklas, locatie Baarle-Nassau, daarnaast houd ik me, samen met Wouter, bezig met het coördineren van de Deltaklas en het signaleren van deze (hoog)begaafde leerlingen binnen de stichting.
Ook ben ik, sinds dit schooljaar, werkzaam bij het Steunpunt Hoogbegaafde leerlingen in Tilburg.
Binnen de Willibrordusschool ben ik eveneens veel bezig met de (hoog)begaafde leerling.
Kortom, mijn werkweek bestaat alleen nog maar uit het werken met en spreken over de (hoog)begaafde leerling. Dit vind ik het leukste wat er is.

Terug

Pastoor Doensstraat 3

4854CP Bavel

0161431593